Kunst i cafeen

Kunst i Cafeen

Hvem er Aksel Kubert, som maler???

 

Jeg er 60 år og vist bare en voksen mand, der stadig er en lille dreng inden i!!!

Vokset op med en bedstefar der var maler, i hans værksted var der altid spændende at være, farver skitser og masser af muligheder for en kreativ sjæl, eller den lille dreng for at lege, for det var jo det, det var og er !! altså at lege. Og her fik jeg min baggrund for at male.

 

Som dreng kom jeg meget i Arne Bangs værksted i Fensmark, Bang var min bedstefars gode ven, og derfor fik jeg lov at komme der, et meget kreativt sted som jeg elskede at komme i. .

 

Senere for at lære mere, har jeg siddet på skuldrene, af forskellige dygtige kunstnere. Eks. Willy Daggård hvis værksted altid var dejligt at besøge.

 

I en periode kom jeg en del på Kæhlers keramik fabrik. Da jeg kendte en kunstner der var der, fik jeg lov at bare være tilstede, og snuse i det helt vidunderlige hus / værksted.

 

Jeg er opvokset med Holmegård mose som legeplads, og det er stadig naturen der fanger mig, og har lyst til at fortolke på min måde.

 

Ikke fotografisk, for så dygtig er jeg ikke!! Men bare min måde at se verden på.

I perioden frem til uge 42 udstiller Aksel Kubert.

Han skriver om sig selv:

Jeg har fem gange været på den Grønlandske vestkyst, på næsten alle årstider. Dette har for mig nok været den største oplevelse, den storhed skønhed og buldrende stilhed. Det sted i verden man nok kommer bedst i kontakt med sig selv, det at gå i fjeldene og kun hører sig selv, ikke se andre eller høre lyde fra biler fly eller naboer intet bare dig selv og dit åndedrag. Jeg forstår godt der er mange myter og sagn i det Grønlandske, i sandhed menneskenes land.

 

Herfra er der selvfølgelig mange indtryk jeg prøver at fortolke på min måde.

 

Hilsen Aksel Kubert.

Café Rejseladen - Storegade 2, 4171 Glumsø - Tlf. (+45)30 25 14 02 - E-mail: kontakt@rejseladen.dk